Over ons

Natuurlijke geboortebegeleiders met passie voor het Wonder van nieuw leven. Ontmoet ons en ontdek hoe we jouw geboorte-ervaring bijzonder kunnen maken.

Waar staan we voor?

Van conceptie tot de eerste 1000 dagen nadien, wij zijn er voor jullie.

Want wij geloven dat geboortezorg de sleutel is tot het creëren van een mooiere, harmonieuze wereld, waarin iedereen de vrijheid heeft om hun ware essentie, hun eigen wonder te omarmen.

Wie zijn we?

Wonder belichaamt geboortezorg waarin veiligheid, verbinding, vertrouwen en vrijheid bloeien. Ons logo, simpel en diepgaand, symboliseert het wonder van nieuw leven, ouderschap, en de ruimte voor persoonlijke groei.

Als doula's & soula's verbinden we als 'W' in Wonder, met jou, onder elkaar als collega’s & iedereen van jouw team. Wij zijn jouw spaceholders, bouwen vertrouwen en creëren veiligheid, zodat jullie unieke reis als gezin kan floreren.

Ons team

Als team ligt onze kracht in het harmonieuze samenspel van wetenschappelijke expertise & een holistische visie. Daarnaast zijn we ook zelf mama, we begrijpen jouw reis van het ouderschap uit eigen ervaring.

Samen vormen we een dynamisch team dat elke stap in jouw reis als ouder erkent en ondersteunt.

Celine Boelens - Praktijkcoördinator, Doula

Hey daar, Ik ben Celine, een trotse mama van geweldige kinderen - Iza, Jante, Dora, en mijn vier sterrenkindjes.

Mijn avontuur begon als ergotherapeute, maar het was het moederschap dat mijn wereld op zijn kop zette. Elke zwangerschap, elk verlies, elke geboorte - ze hebben me uitgedaagd om te groeien, om te lachen en soms te huilen, maar vooral om lief te hebben.

Deze rollercoaster van ervaringen heeft me geleerd om het leven te bekijken vanuit een holistisch perspectief. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd om mijn begrip van welzijn te verdiepen. En laten we eerlijk zijn, als moeder heb ik alles meegemaakt - van hilarische momenten tot pure chaos - maar elke seconde heeft me gemaakt tot wie ik ben.

Bij Wonder draait het om het creëren van een nieuwe kijk op moederschap. Ik deel graag mijn inspiratie en kennis vanuit een holistisch perspectief, want laten we eerlijk zijn, het moederschap is soms gewoon een grote grap. Dus laten we samen lachen, leren en groeien.

Voel je vrij om mee te doen aan deze wilde rit vol wonderen. Laten we samen het moederschap verkennen!

Met liefde,
Celine

Hannah Verhasselt - Doula

Ik ben Hannah, moeder van Emilia & Merlot, en ik heb samen met mijn partner en apotheek in Aalter. Mijn persoonlijke ervaringen met zwangerschap, bevalling & ouderschap brachten me dichter bij mijn passie. Dit inspireerde me om me bij te scholen tot doula zodat ik zwangere vrouwen en jonge ouders kan ondersteunen.

Lien Libin - Doula

Ik ben Lien, mama van 3 kleine jongens en gepassioneerd door zwangerschap & geboorte. Mijn eigen bevallingen leerden mij dat een geboorte een enorm krachtige gebeurtenis kan zijn. Het zorgde ervoor dat ik me inschreef voor de doula-opleiding om mijn passie met anderen te delen. Ik wil jullie steunen als aanstaande ouders, in jullie unieke reis. Zodat je vol vertrouwen kunt uitkijken naar de geboorte van je kindje. 

Inge Huysman - Doula in opleiding

Ik ben Inge, samen met mijn man zijn wij ‘moeke en vake’ van Jutter, Freek, Suze en Lis. Wij wonen in Affligem (Vlaams Brabant) en houden van gezelligheid, reizen en bewegen in de natuur.

Doorheen mijn ervaringen als kleuterjuf (Steinerschool), agogisch medewerker in de sociale sector en mijn persoonlijke zoektocht naar bewuster leven groeide het verlangen om doula te worden. Na 2 bevallingen in het ziekenhuis besloot ik mijn 2 dochters thuis te ontvangen onder begeleiding van een vroedvrouw. De JA-kracht van deze 4 positieve geboorte-ervaringen wil ik graag inzetten om mama’s en gezinnen te ondersteunen tijdens het geboorteproces. Daarnaast wil ik een bedding vormen waar ouders kunnen landen als het anders gaat dan verwacht.

Vanuit verwondering, vertrouwen en zelfbewustzijn is het mijn diepe wens om ouders in spé met een dekentje van warme aanwezigheid te omarmen voor, tijdens en na het wonder.

Veelgestelde vragen

Hier beantwoorden we de meest voorkomende vragen en bieden we duidelijkheid over essentiële aspectendie te maken hebben met onze doula-ondersteuning.

Een doula biedt emotionele veiligheid en fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap, bevalling en postnatale periode. Op die manier dragen we vanuit onze expertise bij aan een zo'n positief mogelijke geboorte-ervaring & zijn we jullie directe vertrouwenspersoon. Een vroedvrouw heeft medische training en biedt medische zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en postpartum.

Wij omarmen medische interventies wanneer nodig, terwijl we streven naar fysiologische bevalling. Als doula ondersteunen we geïnformeerde keuzes en een positieve geboorte-ervaring. Een positieve ervaring creëren betekent dat wij inzetten op hoe jij en je partner alle aspecten ervaart zonder een angst of een weerstand te creëren tegen bepaalde situaties. 

We hanteren een vaste structuur door minstens 3 prenatale consults te doen, voorafgaand aan de bevalling. Wanneer je start spreken we samen af maar onthou het is nooit te laat. Tot nu toe startten zowel mama's op vanaf 12 weken van hun zwangerschap, tot mama's die naar aanleiding in het ziekenhuis op 37 weken zwangerschap toch de keuze willen maken voor een doula aan hun zijde. Zo kregen we zelfs al es een aanmelding 4 dagen voordat de mama geboorte gaf aan haar kindje. 

Zeker ! Standaard werken we met een 70% - 30% regeling. Wens je liever te kiezen voor een maandelijkse aflossing, stuur ons graag een mailtje en we stellen jou een betalingsmogelijkheid voor op maat. 

Ondertussen zijn er een o.a. Helan & Vlaams Neutraal Ziekenfonds die een terugbetaling van doula-ondersteuning eventueel voorzien. Vaak is het zo dat je de terugbetalingsmodaliteit kunt kiezen voor jouw kraamzorg of voor jouw doula. Wij raden vaak aan om toch te opteren voor kraamzorg en jouw terugbetaling daar voor aan te vragen. Is onze betalingsmodaliteit als doula niet helemaal afgestemd wat voor jullie kan, raadpleeg dan zeker even onze 'FAQ' m.b.t. 'kunnen we de doula-begeleiding betalen in termijnen'

Wat zeggen onze klanten?

Op de hoogte blijven?

Mis geen enkel waardevol inzicht, tips en nieuws over zwangerschap, geboorte en ouderschap. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en verrijk jouw ouderschapsreis!

Beluister onze podcast